Ce este un web hosting?

În acest ghid, vom explica elementele de bază ale hosting-lui pentru a te ajuta să înțelegi de ce ai nevoie pentru a obține site-ul tău online.

Deci, ce este web hosting-ul?

Adesea considerăm că site-urile web sunt acolo doar așteptând ca noi să le vizităm și să interacționăm cu ele. S-ar putea să nu ne gândim la toate procesele care sunt implicate ca un site web să apară în browserul nostru. Dar toate aceste fișiere care alcătuiesc un site web trebuie să fie undeva și acel undeva este un server web. Gândește-te la un server ca la un calculator care este întotdeauna în regim de lucru și conectat la internet. Site-urile web sunt stocate sau găzduite pe aceste servere.

Poți construi propriul server și să-l folosești pentru a stoca site-ul tău. Dar dacă nu ai o afacere mare, acest lucru este costisitor și ineficient. De aceea există companii de hosting web cu un număr mare de servere cu servicii de hosting web care permit companiilor și persoanelor fizice să găzduiască site-urile web.

Desigur, nu toate afacerile sunt la fel, așa că companiile de hosting oferă o gamă largă de pachete hosting care să corespundă nevoilor și bugetului fiecăruia, de la persoane care doresc să construiască un site basic, până la companii mari care așteptă mii de vizitatori pe zi.

Ce pachete de hosting există?

Dacă deja te-ai uitat la pachetele de hosting și nu ai putut decide ce fel de pachet ai nevoie, atunci această secțiune este pentru tine și la fel te va ajuta să înțelegi diferitele opțiuni pe care le vei întâlni.

Hostingul comun

Cunoscut și ca hosting web, hostingul comun vă oferă acces la spațiu pe un server al cărui resurse sunt distribuite unui număr de utilizatori. Acest lucru permite un cost mai mic, dar nu trebuie să te aștepți la același nivel de performanță ca și în cazul opțiunilor mai scumpe.

Ținând cont de toate aceste, majoritatea furnizorilor de hosting comun îți vor oferi opțiunea de a găzdui mai multe site-uri web prin același pachet, împreună cu “lățime de bandă nelimitată”, ceea ce înseamnă că nu vei fi taxat suplimentar dacă există un brusc flux de vizitatori pe site-ul tău.

Server virtual privat (VPS)

Un VPS este la un nivel mai sus decât hosting-ul comun. În acest caz, serverul este împărțit într-un număr de mașini virtuale, iar fiecare client își ia unul din aceste mașini virtuale pentru ei înșiși. Și pentru că serverul este în continuare comun, costurile sunt mai mici decât la un server dedicat. Fiecare VPS are resurse garantate, iar aceasta este o opțiune mai bună decât hosting-ul comun standard.

Serverele dedicate

Aceasta este cea mai scumpă și cea mai puternică opțiune. După cum sugerează și numele, Server Privat Dedicat, vei obține un server întreg doar pentru tine. Această opțiune este compatibilă și cu site-urile web cu trafic ridicat sau cu site-urile cu o utilizare intensă a resurselor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *