Alege un nume de domen

Primul pas in crearea unui website este înregistrarea numelui de domen, acesta reprezintă ușa websiteului pe internet. Numele de domen trebuie să fie cât mai simplu și să reprezinte identitatea ta online, astfel prietenii, clientii si partenerii de afaceri vor ține minte mai usor numele de domen.

Domenul este doar o adresă, ca o adresă a unei case ce include numele străzii și numărul casei. La fel și domeniul web. El este doar o adresă virtuală. Doar că domenul este format mai întâi din nume(numele domeniului) apoi, după punct este indicată zona domeniului, adică în ce zonă a fost înregistrat acest domeniu.

Un domeniu poate fi format din litere, numere, cuvinte, liniuțe și combinațiile acestora. În mod clasic, un domeniu, ca o adresă de Internet unică, poate fi format din litere latine de la a la z. De asemenea, domeniul poate include (sau nu include) numere de la 0 la 9 sau simbolul cratimă “-“. Simbolul punct “.” de asemenea, este întotdeauna prezent în domeniu. Dar punctul nu face parte din numele de domeniu în sine, ci împarte domeniul în două părți: nume de domeniu și zona de domeniu. De exemplu: “domenii.md”. “Domenii” este numele de domeniu și “md” indică zona în care este înregistrat domeniul. Punctul este simbolul ce separă aceste părți una de alta.

Pentru mai multe detalii sau ajutor, contactați-ne.